in english   |   suomeksi

etusivu    tekijät    ota yhteyttä    opastukset   kurssit

kurssit »   vuoristohiihtokurssit   lumivyörykurssit   jäätikkökurssit   kiipeilykurssit   leijahiihto

KIIPEILY / JÄÄKIIPEILY

Kvaløyan saari Tromsøn vieressä tarjoaa upeat puitteet kalliokiipeilyyn. FriFlyt, Norjalainen outdoor-lehti on rankannut saaren viiden parhaan kiipeilypaikan joukkoon Norjassa, eikä syyttä. Saarelta löytyy kiivettävää kaiken tasoisille kiipeilijöille meren rannan upeista sporttikiipeilyreiteistä huikeisiin usean köydenpituuden reitteihin Hollanderilla sekä pitkiin teknisiin big wall -reitteihin Store Blåmannilla. AMG järjestää Kvaløyalla kalliokiipeilyn peruskursseja sekä jatkokursseja, kiipeilykokeiluja ja boulderointiseikkailuja.

Kaikilla kiipeilyretkillä tarvitset hyvät kiipeilyyn sopivat vaatteet sekä omat kiipeilytossut. Muut kiipeilyyn tarvittavat erikoisvälineet saat meiltä käyttöösi.

Jääkiipeily

Pohjois-Norjan lukemattomat vuoripurot jäätyvät talvisin muodostaen jääkiipeilijöiden paratiisin. Ensimmäiset jääputoukset muodostuvat jo joulukuussa, mutta kausi on parhaimmillaan tammikuusta maaliskuuhun. Putouksia on kaikkialla missä on vuoria. AMG järjestää jääkiipeilyä Lyngenissä sekä Kilpisjärven ja Storfjord-vuonon välisen alueen jokilaaksoissa.

Jääkiipeilyssä tarvitset talviseen ulkoiluun sopivat vaatteet, jäykkäpohjaiset vaelluskengät ja lämpimän taukotakin. Kaikki kiipeilyvarusteet sisältyvät ohjelmien hintoihin.

Jääkiipeilyn peruskurssi

Kurssi on tarkoitettu kaikille jääkiipeilystä kiinnostuneille. Kurssin tavoitteena on, että kaikki osallistujat voivat kurssin jälkeen kiivetä jäätä turvallisesti ja itsenäisesti yläköydellä.

Kurssin aikana opit tekemään jää- ja lumiankkureita ja varmistamaan kiipeilijää. Tutustumme erilaisiin jääkiipeilytekniikoihin ja -välineisiin. Kaiken perustana on turvallinen toiminta jääputouksilla.

Paikka: Kilpisjärvi ja Lyngen

Ajankohta: Helmi - maaliskuu

Kesto: 1 päivä

Ryhmäkoko: 1 - 5

Hinta: 350 eur / ryhmä

Hinta sisältää: opastuksen ja tarvittavat kiipeilyvälineet (ei kenkiä)

Kalliokiipeilyn peruskurssi

Kurssi on tarkoitettu kaikille kiipeilystä kiinnostuneille. Kurssin tavoitteena on, että osallistujat voivat kurssin jälkeen kiivetä turvallisesti ja itsenäisesti yläköydellä.

Kurssin aikana opit tekemään eri tyyppisiä ankkureita ja varmistamaan kiipeilijää. Tutustumme erilaisiin kiipeilytekniikoihin ja -välineisiin. Kaiken perustana on turvallinen toiminta kallioilla. Kurssi on tarkoitettu kaikille kiipeilystä kiinnostuneille.

Paikka: Kvaløya Tromsø Pohjois-Norja tai Etelä-Suomi

Ajankohta: Touko - syyskuu

Kesto: 1 päivä

Ryhmäkoko: 1 - 5

Hinta: 350 eur / ryhmä

Hinta sisältää: opastuksen ja tarvittavat kiipeilyvälineet (ei tossuja)

Kalliokiipeilyn jatkokurssi

Kurssi on tarkoitettu kiipeilyn harrastajille, jotka ovat harrastaneet kiipeilyä jo jonkin aikaa ja osaavat kiipeilyyn liittyvät perusasiat kuten varmistamisen.

Kurssilla opetellaan alaköysikiipeilyä, eli liidaamista. Kurssin tavoitteena on, että jokainen osallistuja oppii alaköysikiipeilyyn liittyviä asioita ja pystyy toimimaan itsenäisesti yhden köyden mittaisella kiipeilykalliolla kurssin jälkeen.

Paikka: Kvaløya Tromsø Pohjois-Norja tai Etelä-Suomi

Ajankohta: Touko - syyskuu

Kesto: 2 päivää

Ryhmäkoko: 1 - 5

Hinta: 580 eur / ryhmä

Hinta sisältää: opastuksen ja tarvittavat kiipeilyvälineet (ei tossuja)

 
arctic mountain guides opastaa ja kouluttaa arktisilla vuorilla ja tuntureilla  -  tromsø  -  kvaløya  -lyngen  -  kilpisjärvi  -  hetta
 

OPASTUKSET

vuoristohiihto

vapaalasku

helihiihto

vuoristovaellukset

jäätikköretket

KURSSIT

vuoristohiihtokurssit

lumivyörykurssit

jäätikkökurssit

kiipeilykurssit

leijahiihtokurssit

LINKIT

hetta huskies

arctic snow and rock

valokuvaaja juha laine

ryggsekk