in english   |   suomeksi

etusivu    tekijät    ota yhteyttä    opastukset   kurssit

kurssit »   vuoristohiihtokurssit   lumivyörykurssit   jäätikkökurssit   kiipeilykurssit   leijahiihto

LEIJAHIIHTO

Käsivarren Lappi puuttomine tunturiylänköineen on leijahiihtäjän paratiisi. Sopivalla tuulelle leijalla voi helposti ajaa kymmeniä kilometrejä päivässä mahtavassa tunturimaisemassa.

Leijahiihdon harjoittelu on helpointa aloittaa järven jäällä. Peruskoulutusta annamme Kilpisjärvellä ja Hetassa Kilpis- ja Ounasjärvillä. Taitojen kehittyessä pääsee leijoilla myös tunturiin, joko päiväretkelle tai pidemmällekin reissulle. Hyviä retkikohteita ovat esimerkiksi Käsivarren erämaa-alue ja Pallas-Ounas -tunturiketju.

Leijahiihtoon tarvitset laskettelu-, telemark- tai lumilautailuvälineet sekä kypärän. Vuokraamme tarvittaessa kypäriä ja selkäpanssareita. Arctic Mountain Guides käyttää leijahiihtotoiminnassaan Ozonen leijoja ja varusteita.

Leijahiihdon peruskurssi

Kurssi alkaa leijan lennättämisen harjoittelulla. Kun siipi alkaa pysyä taivaalla siirrytään suksille ja lähdetään liikkeelle. Harjoittelemme käännöksiä ja luovimista vastatuuleen. Lopuksi lähdemme pienelle leijahiihtoretkelle.

Paikka: Hetta ja Kilpisjärvi

Ajankohta: Helmi- Toukokuu

Kesto: 5 tuntia

Osallistuja määrä: 1 - 4

Hinta: 100 eur / hlö

Hinta sisältää: opastuksen, leijat ja valjaat

 
arctic mountain guides opastaa ja kouluttaa arktisilla vuorilla ja tuntureilla  -  tromsø  -  kvaløya  -..lyngen  -  kilpisjärvi  -  hetta
 

OPASTUKSET

vuoristohiihto

vapaalasku

helihiihto

vuoristovaellukset

jäätikköretket

KURSSIT

vuoristohiihtokurssit

lumivyörykurssit

jäätikkökurssit

kiipeilykurssit

leijahiihtokurssit

LINKIT

hetta huskies

arctic snow and rock

valokuvaaja juha laine

ryggsekk