in english   |   suomeksi

etusivu    tekijät    ota yhteyttä    opastukset   kurssit

kurssit »   vuoristohiihtokurssit   lumivyörykurssit   jäätikkökurssit   kiipeilykurssit   leijahiihto

LUMIVYÖRYKURSSIT

Lumivyörykursseilla opit tunnistamaan potentiaalisia vyöryalueita ja tutkimaan lumikerroksia sekä analysoimaan vyöryriskejä ja valitsemaan turvallisia reittejä vuoristossa. Harjoittelemme myös pelastustoimintaa, lumivyörypiipparin, sondin ja lapion käyttöä sekä ensiapua vyöryn uhrille. Kursseilla käymme läpi myös sään vaikutuksia lumeen ja lumivyöryriskiin. Sään vaikutusten arvioinnin perusteella päätetään lähdetäänkö vuorelle ja mihin mennään.

Arctic mountain guides käyttää - ARVA snow safety equipment - lumiturvallisuusvälineitä.

Valmistajan kotisivut: www.arva-equipment.com

Suomen maahantuoja: www.oac.fi

Lumiturvallisuuspäivä

Lumiturvallisuuspäivänä opit teoriassa asioita, jotka vaikuttavat lumivyöryjen syntyyn. Teemme pelastusharjoituksen, jossa opit lumivyörypiipparin käyttöä. Kaivamme testikuopan lumeen ja tutkimme lumen eri kerroksia. Teemme myös lapiotestin havainnoidaksemme heikkojen lumikerrosten aiheuttamia vyöryriskejä.

Lumiturvallisuuspäivä sopii hyvin kaikille talviulkoilua harrastaville ja asiasta kiinnostuneille.

Paikka: Pohjois-Suomi, Kilpisjärvi, Lyngen, Tromsø

Ajankohta: Joulu- Huhtikuu

Kesto: 1 päivä (noin 8 h)

Osallistuja määrä: 1 - 20

Hinta: 1 -10 hlö 340 eur, lisähenkilö 30 eur / hlö

Hinta sisältää: opetuksen ja tarvittavat lumivyöryvarusteet

Lumivyörykurssi 4 päivää

Lumivyörykurssi on tarkoitettu kaikille talvisin vuoristoissa liikkuville, jotka haluavat laajempaa tietoa lumivyöryistä. Kolmen päivän kurssin aikana opitaan miten lumivyöryt syntyvät ja miten valitaan turvallinen reitti vuoristossa. Tutustumme lumen rakenteeseen ja tunnistamme lumikidetyypit, jotka edesauttavat lumivyöryjen synnyssä. Opettelemme arvioimaan lumen vakautta eri testien ja havaintojen avulla. Kurssilla saat tietoa sään, lämpötilan, ilmansuuntien ja korkeuden vaikutuksista lumivyöryihin. Teemme myös pelastusharjoituksen, jossa opit lumivyörypiipparin ja sondin käyttöä.

Kurssin tavoitteena on, että jokainen kurssilainen kykenisi arvioimaan mahdollista vyöryriskiä havaintoja tekemällä ja valitsemaan turvallisen reitin vuorilla liikkuessa sekä aloittamaan omatoimisen pelastamisen vyöryn sattuessa.

Paikka: Kilpisjärvi, Lyngen, Tromsø

Ajankohta: Tammi- Toukokuu

Kesto: 4 päivää

Osallistuja määrä: 3-5

Hinta: 380 eur / henkilö

Hinta sisätää: opetuksen ja tarvittavat lumivyöryvarusteet

 

 

Räätälöidyt kurssit

 

Temme myös asiakkaiden toiveiden mukaan räätälöityjä kursseja. Ota meihin yhteyttä, niin suunnitelemme sinulle ja ryhmällesi sopivan kurssin.

 

Kurssi voidaan järjestää vaikka jossakin Pohjois-Suomen hiihtokeskuksista. Luentoja voimme järjestää missä päin Suomea tahansa.

 
arctic mountain guides opastaa ja kouluttaa arktisilla vuorilla ja tuntureilla  -  tromsø  -  kvaløya  -  lyngen  -  kilpisjärvi  -  hetta
 

OPASTUKSET

vuoristohiihto

vapaalasku

helihiihto

vuoristovaellukset

jäätikköretket

KURSSIT

vuoristohiihtokurssit

lumivyörykurssit

jäätikkökurssit

kiipeilykurssit

leijahiihtokurssit

LINKIT

hetta huskies

arctic snow and rock

valokuvaaja juha laine

ryggsekk